Cserenyersanyagok minősége és hozamaA cserére szánt nyersanyagok főként a méhviasz, sonkoly és a fedelezés. A viasz nem tartalmazhat idegen adalékanyagokat, nem szabad megsemmisíteni magas hőmérsékleten, olyankor sötétbarnára változik és elveszíti jellegzetes illatát.

A viaszban lévő szennyeződéseket a viasz átvételénél egyénileg, minden egyes szállítmánynál %-ban határozuk meg és számoljuk le a súlyból.

A sonkolyt színkülömbség nélkül 35% -os viaszhozammal vesszük át. A sonkolynak száraznak kell lennie, méz és virágpotról mentesnek. A sonkolynak tipikus méz-viasz illatúnak kell lennie, nem lehet semmilyen savval vagy más anyaggal kezelve. A mézes sonkolynál egyéni levonás van.

A fedelezést 60% -os viaszhozammal cseréljük amelynek méztől mentesnek, kimosottnak és száraznak kell lennie. A mézmaradványokat tartalmazó nedves fedelezést is becseréljuk, de a viasz aránya max 10%.

  • Feldolgozási árak:

Viaszcsere műlépre: 2,00 € / kg

Viaszcsere atipikus méretű műlépre: 2,80 € / kg

Sonkoly csere műlépre: 5,43 € / kg

Sonkoly csere atipikus méretű műlépre: 6,23 € / kg

Fedelezés csere műlépre: 4,00 € / kg

Fedelezés csere atipikus méretű műlépre: 4,80 € / kg

Saját viasz feldolgozása műlépre (minimum 50kg): 2,80 € / kg

  • Viasz és sonkoly feldolgozása:

Abban az esetben, ha az ügyfél csak viasztisztítást vagy sonkoly feldolgozást igényel:

Viasztisztítás: 2,40 € / kg

Sonkoly feldolgozása: 1,20 € / kg

  • A nyersanyagok felvásárlási ára:

Méhviasz a szennyeződés leszámítása után: 8,50 € / kg

Sonkoly szárazon: 1,78 € / kg

Fedelezés szárazon: 3,90 € / kg

A megvásárolt nyersanyagok kifizetése személyes átvételnél azonnal készpénzben történik, más esetekben postai utalvánnyal vagy banki átutalással maximálisan 7 napon belül történik.

Kérjük érdeklődjön telefonon a 0918 167 234 telefonszámon vagy e-mailben a sv.peter(kukac)mede.sk címen, hogy aktuálisan vásárolunk-e fel viaszt, mivel a felvásárlás a mi igényeink szerint történik.

A méhészeknek nyújtott szolgáltatásaink

A viasz és a sonkoly cseréje műlépre:

1. A csereanyagokat postai úton vagy futárral lehet címűnkre elküldeni. Ezen küldeményeknek tartalmazniuk kell egy üzenetet (például:

„kérem kicserélni 390x240mm műlépre” vagy

„kérem, hogy küldjön XY kg műlépet 325x225mm méretben, a többi viasz eladó” vagy

„kérem kicserélni 345x265mm műlépre, a csere és a postaköltséget kérem kompenzálni viasz – sonkoly megvásárlásával”...),

valamint nevet, címet és telefonszámot.

2. Viasz és sonkoly csere műlépre személyesen is lehetséges mindkét üzletünkben. Kérjük az igényelt műlépet előre telefonon vagy e-mailben jelezni és megegyezni a látogatás időpontjáról. Így biztosan el lesz Önnek készítve a műlép és nem kell 2-szer járnia.

3. Mi küldünk futárt a viaszért - ez a szolgáltatás előnyös azoknak az ügyfeleknek, akik valamilyen okból nem tudnak személyesen cserélni vagy nem tudják a csomagot ellszállítani a postára. A kért szolgáltatás ellenértékben történik a csomagok súlyának megfelelően. A szállítást telefonon vagy írásban kérheti. A csomagot futár által szállítható csomagolásba kell elkészteni, ügyelni kell, hogy a csomag nem szennyezhet be a szállítás során más csomagokat.

Kért szállítás költsége (az ügyfélnek lesz kiszámlázva a végelszámoláskor):

3kg-ig 4,10€

5kg-ig 4,40€

10kg-ig 4,50€

20kg-ig 5,-€

31,5kg-ig 5,80€

Csomagküldéskor a műlép ötrétegű kartondobozba kerül. Egy doboz maximum 5kg műlépet tartalmaz. Egy küldemény maximum 2 ilyen dobozt tartalmazhat, ilyen esetben a küldemény súlya 10kg fölött van. A számla a doboz tetejére van csatolva. A küldeményeket törékenynek jelezzük. Téli hónapokban műlépet nem küldünk, csak személyes átvétel lehetséges az üzleteinkben. A megrendeléseket legfeljebb 14 napon belül intézzük, függetlenül a műlép méretétől. A feldolgozási árhoz csomagolási és szállítási költséget számoluk fel:

3kg-ig 5,70 €

5kg-ig 6,20 €

10kg-ig 6,50 €

20kg-ig 7,00 €

31,5kg-ig 7,70 €