A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a jövőben minél személyre szabottabb tartalmakat készíthessünk Neked. Javasoljuk, hogy fogadja el azokat.

TMQ- anyapótló feromon

2db/csomag

Megosztás:

07002

Készleten

7,00 €Adóval

TMQ- anyapótló feromon

A TMQ feromon a kaptárban a dolgozó méhek életét irányíja. Öt szintetikus komponensből álló feromon egy kis műanyag rudacskában. A dolgozó méhek az anyát érintve kapják meg, amit a többi dolgozónak átadnak. Ez tartja össze a családot.

Felhasználása:

1. A királynő ideiglenes helyettesítése: ha nincs a kaptárban anya, vagy már nem jól teljesít és helyettesíteni szeretné, távolítsa el a régit és helyezzen be egy TMQ feromont legfeljebb 3 hétig. Amint új királynőt tud behelyezni, távolítsa el a feromont.

2. Méhek szállításakor használjon családonként 1 TMQ feromont, ennek hatására a méhek nyugodtabbak lesznek.

3. Megosztott családokban helyezze el a feromont a létrehozott család közepére a fias keretek közé. A TMQ feromon összetartja a családot legfeljebb 3 hétig.

4. Anyanevelő kaptárban használt TMQ feromon negyobb számú dolgozót képes fenntartani, mint a nem kezelt kaptár. Használjon kaptáranként egy feromot.

Elhelyezése a kaptárba: egy kisebb méretű kötegelővel fogassa meg a feromont és rajzszöggel erősítse a kötegelőt a keretléchez. A rudacska kb 3 hétig hatásos. Használjon gumikesztyűt, nehogy beszennyezze a rudacskát. A feromon nem mérgező a méhekre sem másmilyen állatokra.

Tárolása: mélyhűtőben tárolja a felhasználásig.

 

 

 

 

Fizetési és szállítási feltételek

Webáruházunkban a rendelt áru ellenértékét az alábbi módon tudja megfizetni:

 • Készpénzes fizetés személyes átvételkor
  A végösszeget üzleteinkben az áru átvételekor fizeti meg.
 • Készpénzes fizetés kiszállításkor (utánvétel)
  A végösszeget az áru kézbesítésekor fizeti meg a futárnak.

A rendelt árut az alábbi módon szállítjuk ki:

 • Személyes átvétel
  Amint elkészítettük az árut az átvételre, e-mailben vagy telefonon értesítjük Önt az átvétel időpontját illetően.
 • DPD futárszolgálat – Címre
  31,5kg súlyig való csomagok esetében. Az áru kiszállításának időtartama 1-2 munkanap. A postaköltség a csomag súlyától függ minden egyes csomagnál.
 • Geis vagy Toptrans - raklapos szállítás, pl. pergetők, befőttes üvegek, takarmány,..

A postaköltség és a csomagolás mértéke függ a küldemény tényleges súlyától, a küldemény mennyiségétől, a csomagok számától és a kézbesítés helyének távolságától. A csomag térfogata nem haladhat meg bizonyos határokat, ezért a terjedelmesebb áruk, mint pl. a méz műanyagcsomagolását több csomagba kell csomagolni (például: egy csomagba 1 kg mézre csak 200 darab műanyag csomagolás kerülhet). A raklapos szállítmányok (pl. méhsejt, üvegpoharak, takarmány) szállításáról mindig egyeztetünk a megrendelővel.

Kapcsolódó termékek

Vásárlók, akik megvették ezt a terméket, ezt is megvették:

Görgess fel