A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a jövőben minél személyre szabottabb tartalmakat készíthessünk Neked. Javasoljuk, hogy fogadja el azokat.

Nasonov- rajbefogó feromon

2db/csomag

Megosztás:

07001

Kézbesítés 7-10 napon belül

7,00 €Adóval

Nasonov- rajbefogó feromon

A rajbefogó feromon készítményeket általában kóbor rajok befogására alkalmazzák.

 

A méhészek egyik legnagyobb problémája a rajzás. A Swarm Catch feromon képes rajok befogására, megakadályozza a kifejlett munkásméh létszám, illetve a méztermelés csökkenését.

Kóbor méhrajok befogásakor ajánlatos használni Varroaatka és Nosema elleni szereket is.

 

A Nasonov feromont a dolgozók bocsájtják ki, hogy azokat a méheket, melyek nem találnak vissza a családjukhoz, visszaterelje a kaptárakba. Ezen illatanyag terjesztéséhez a méhek megemelik potrohukat, amely Nasonov feromont tartalmaz és szárnyukkal élénken legyezni kezdenek. Ezt gyakran a kaptár bejáratánál teszik. Amikor a rajzó méhek elkezdenek csoportosulni, akkor a korán érkező méhek „illatventillációt” alkalmaznak a többiekkel szemben. A szintetikusan előállított Nasonov feromonok a rajokat az üres kaptárak, illetve a rajbefogó ládák felé irányítják.

 

A Swarm Catch egy kis műanyag csőben lévő feromon. A csövet ne nyissuk ki! A feromon a műanyagon keresztül fejti ki hatását.

A kereteket tartalmazó kaptárba erősítsük fel a feromont, ajánlatos a kaptárt nem közvetlenül a földre helyezni, úgy hogy a kaptár bejárata dél felé nézzen. A saját méhészetből származó családok befogása érdekében az e célra hasznát kaptárat helyezzük legalább 250 m-re a többi családtól. A távolság fontos, mivel a felderítő méhek természetes módon a szülői kaptártól távol választanak fészekhelyet.

 

Tárolás: Felhasználásig ás tét felhasználás között tároljuk fagyasztóban!

A feromon-kapszulát tartsuk zárva, a röpnyílás melletti keretre helyezzük el. A feromont tartalmazó kis cső végén van egy kis fogantyú, amin keresztül egy tű vagy szeg segítségével rögzíthetjük azt. NE szúrjuk át a csövet!
Behelyezéskor ajánlatos gumikesztyű viselése.
Az illatanyagot tartalmazó csövecske maradéka - a lejárati időn belül - újra felhasználható, ha a két felhasználás között fagyasztóba helyezzük.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fizetési és szállítási feltételek

Webáruházunkban a rendelt áru ellenértékét az alábbi módon tudja megfizetni:

 • Készpénzes fizetés személyes átvételkor
  A végösszeget üzleteinkben az áru átvételekor fizeti meg.
 • Készpénzes fizetés kiszállításkor (utánvétel)
  A végösszeget az áru kézbesítésekor fizeti meg a futárnak.

A rendelt árut az alábbi módon szállítjuk ki:

 • Személyes átvétel
  Amint elkészítettük az árut az átvételre, e-mailben vagy telefonon értesítjük Önt az átvétel időpontját illetően.
 • DPD futárszolgálat – Címre
  31,5kg súlyig való csomagok esetében. Az áru kiszállításának időtartama 1-2 munkanap. A postaköltség a csomag súlyától függ minden egyes csomagnál.
 • Geis vagy Toptrans - raklapos szállítás, pl. pergetők, befőttes üvegek, takarmány,..

A postaköltség és a csomagolás mértéke függ a küldemény tényleges súlyától, a küldemény mennyiségétől, a csomagok számától és a kézbesítés helyének távolságától. A csomag térfogata nem haladhat meg bizonyos határokat, ezért a terjedelmesebb áruk, mint pl. a méz műanyagcsomagolását több csomagba kell csomagolni (például: egy csomagba 1 kg mézre csak 200 darab műanyag csomagolás kerülhet). A raklapos szállítmányok (pl. méhsejt, üvegpoharak, takarmány) szállításáról mindig egyeztetünk a megrendelővel.

Kapcsolódó termékek

Vásárlók, akik megvették ezt a terméket, ezt is megvették:

Görgess fel