Nasonov- rajbefogó feromon
  • Nasonov- rajbefogó feromon

Nasonov- rajbefogó feromon

Nasonov- rajbefogó feromon

2db/csomag

7,00 € Adóval együtt
Készleten Kézbesítés 2 napon belül
07001
Feromonok

A rajbefogó feromon készítményeket általában kóbor rajok befogására alkalmazzák.

 

A méhészek egyik legnagyobb problémája a rajzás. A Swarm Catch feromon képes rajok befogására, megakadályozza a kifejlett munkásméh létszám, illetve a méztermelés csökkenését.

Kóbor méhrajok befogásakor ajánlatos használni Varroaatka és Nosema elleni szereket is.

 

A Nasonov feromont a dolgozók bocsájtják ki, hogy azokat a méheket, melyek nem találnak vissza a családjukhoz, visszaterelje a kaptárakba. Ezen illatanyag terjesztéséhez a méhek megemelik potrohukat, amely Nasonov feromont tartalmaz és szárnyukkal élénken legyezni kezdenek. Ezt gyakran a kaptár bejáratánál teszik. Amikor a rajzó méhek elkezdenek csoportosulni, akkor a korán érkező méhek „illatventillációt” alkalmaznak a többiekkel szemben. A szintetikusan előállított Nasonov feromonok a rajokat az üres kaptárak, illetve a rajbefogó ládák felé irányítják.

 

A Swarm Catch egy kis műanyag csőben lévő feromon. A csövet ne nyissuk ki! A feromon a műanyagon keresztül fejti ki hatását.

A kereteket tartalmazó kaptárba erősítsük fel a feromont, ajánlatos a kaptárt nem közvetlenül a földre helyezni, úgy hogy a kaptár bejárata dél felé nézzen. A saját méhészetből származó családok befogása érdekében az e célra hasznát kaptárat helyezzük legalább 250 m-re a többi családtól. A távolság fontos, mivel a felderítő méhek természetes módon a szülői kaptártól távol választanak fészekhelyet.

 

Tárolás: Felhasználásig ás tét felhasználás között tároljuk fagyasztóban!

A feromon-kapszulát tartsuk zárva, a röpnyílás melletti keretre helyezzük el. A feromont tartalmazó kis cső végén van egy kis fogantyú, amin keresztül egy tű vagy szeg segítségével rögzíthetjük azt. NE szúrjuk át a csövet!
Behelyezéskor ajánlatos gumikesztyű viselése.
Az illatanyagot tartalmazó csövecske maradéka - a lejárati időn belül - újra felhasználható, ha a két felhasználás között fagyasztóba helyezzük.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nasonov- rajbefogó feromon

7,00 €

1 hasonló termék ugyanazon kategóriában:

  • Kérdése van? Hívjon minket! Kérdése van? Hívjon minket!
  • Pénzvisszafizetés 14 napon belül Pénzvisszafizetés 14 napon belül
  • Csak a legjobb árakat kínáljuk Csak a legjobb árakat kínáljuk
  • Termékek gyors kiszállítása Termékek gyors kiszállítása