Na našich stránkach sú používané súbory cookies pre Vašu maximálnu spokojnosť pri prehliadaní. Odporúčame, aby ste ich akceptovali.

Centrifúga a tavička na vosk 64 cm

značka: Königin

Zdieľať:

09564

Na sklade

1 380,00 €s DPH

Centrifúga a tavička na vosk 64 cm

Centrifúga a tavička na vosk

  • napätie: 230V AC

  • príkon: 3250W

  • priemer: 510mm/640mm

  • výška: 1100mm

  • hmotnosť: 63kg

  • rozmery koša: cca. 40-45ks vyrezaných „B” rámikov a cca 16-18ks nevyrezaných „B“

  • nádrž na vodu: 25l

  • 100% INOX materiál

  • ľahko čistiteľný

  • možnosť doobjednať s 2 vnútornými košmi, čo urýchľuje proces

Zariadenie používajte v ochranných rukaviciach,

s uzemnením, zo siete s prúdovým chráničom!

Uvedenie do prevádzky:

Na bočnej strane centrifúgy sa nachádza vyrovnávacia nádrž, cez ktorú naplňte hladinu vody, cca. 25-26 litrov. Keď hladina vody dosiahne potrebnú výšku, v nádrži sa nachádzajúci spínač uzatvorí elektrický okruh. Vtedy môžeme stroj pripojiť do siete, následne vieme stroj pustiť do prevádzky so spínačom na ”FŰTÉS” = „OHREV“. V nádrži sa voda zohreje na požadovanú teplotu za cca 15-45 min. Čas závisí od teploty vody, akú sme do nádrže naplnili. Dosiahnutie požadovanej teploty znamená, keď začne para odchádzať z výpuste centrifúgy.

Plynulú prevádzku ukazuje zelené svetlo. Ak prestane svietiť znamená, že je nedostatok pary, ktorú treba upraviť za čo najrýchlejšie, aby zariadenie nevychladlo.

Do koša centrifúgy sa zmestí cca 40-45 ks rámikov „B“ vyrezaných alebo vylomených. Kôš po naplnení (ktorú netreba príliš napĺňať, aby sa para dostala všade) vložíme do stroja. Vrchnák stroja usadíme tak, aby oska vošla do ložiska, následne upevníme troma maticami. Netreba ich veľmi zatiahnuť, lebo sa v nádrži nemôže vytvoriť tlak kvôli otvorenému systému.

Cez výpusť najprv odchádza para a o pár minút neskôr aj roztavený vosk, ktorú zachytíme pre nás najvhodnejším spôsobom. Zapnutím centrifúgy môžeme proces urýchliť, ale musíme rátať so stratou pary, ktorú opäť získame, ak vypneme otáčanie. Centrifúgu používajme dovtedy, kým vosk odteká silno. Ak slabne, otáčanie treba vypnúť dovtedy, kým pomocou pary bude znovu silnejší odtok vosku.

Približne za 15-20 min. vieme vytopiť jednu dávku vosku. Po určitej dobe viac energie vieme spotrebovať, ako získané množstvo vosku, ale to závisí aj od kvality vosku.

Druhotná funkcia:

Do koša centrifúgy naukladáme odviečkovance, vylomené alebo vyrezané rámiky a pred zapnutím tvorby pary môžeme vytočiť med pomocou centrifúgy.

Platobné a dopravné podmienky

Objednávky z nášho internetového obchodu je možné uhradiť následujúcimi spôsobmi:

  • V hotovosti pri osobnom odbere
    Za tovar zaplatíte pri jeho prevzatí v jednej z našich predajní: v Lehniciach alebo vo Svätom Petre
  • V hotovosti pri doručení (dobierka)
    Celkovú sumu za tovar uhradíte až pri preberaní zásielky kuriérovi.

Objednaný tovar doručujeme následovnými spôsobmi:

  • Osobný odber
    Po skompletizovaní Vašej objednávky Vás budeme kontaktovať telefonicky alebo zmenou stavu objednávky na "Pripravená na osobný odber", kedy si môžete vyzdvihnúť Váš objednaný tovar.
  • Kuriérom DPD – na adresu
    Balíky do 31,5kg. Termín dodania tovaru je 1-2 pracovné dni. Prepravné účtujeme podľa váhy tovaru za každý balík.
  • Kuriérom Geis alebo Toprans - paletové zásielky (napr. medomet, sklenené poháre, krmivo,...)

Výška poštovného a balného záleží od skutočnej hmotnosti zásielky, od objemu zásielky, počtu balíkov a vzdialenosti miesta doručenia. Objem balíka nesmie prekročiť isté hranice, preto objemnejší tovar, ako napr. plastové obaly na med musíme baliť do viacerých balíkov (príklad: iba 200ks plastových obalov na 1kg medu môže ísť do jedného balíka). Dopravu za paletové zásielky konzultujeme v každom prípade so zákazníkom (napr. medomet, sklenené poháre, krmivo).

Skrolovať na hor