Objednávky z nášho internetového obchodu je možné uhradiť následujúcimi spôsobmi:
V hotovosti pri osobnom odbere Za tovar zaplatíte pri jeho prevzatí v jednej z našich predajní: v Lehniciach alebo vo Svätom Petre
V hotovosti pri doručení (dobierka) Celkovú sumu za tovar uhradíte až pri preberaní zásielky kuriérovi.
Objednaný tovar doručujeme následovnými spôsobmi:
Osobný odber Po skompletizovaní Vašej objednávky Vás budeme kontaktovať telefonicky alebo zmenou stavu objednávky na "Pripravená na osobný odber", kedy si môžete vyzdvihnúť Váš objednaný tovar.
Kuriérom DPD – na adresu Balíky do 31,5kg. Termín dodania tovaru je 1-2 pracovné dni. Prepravné účtujeme podľa váhy tovaru za každý balík.
Kuriérom Geis alebo Toprans - paletové zásielky (napr. medomet, sklenené poháre, krmivo,...)
Výška poštovného a balného záleží od skutočnej hmotnosti zásielky, od objemu zásielky, počtu balíkov a vzdialenosti miesta doručenia. Objem balíka nesmie prekročiť isté hranice, preto objemnejší tovar, ako napr. plastové obaly na med musíme baliť do viacerých balíkov (príklad: iba 200ks plastových obalov na 1kg medu môže ísť do jedného balíka). Dopravu za paletové zásielky konzultujeme v každom prípade so zákazníkom (napr. medomet, sklenené poháre, krmivo).
Čo sa deje vo včelstve v jednotlivých ročných obdobiach? Čo treba urobiť vo včelíne? Odborník na včely Wolfgang Ritter odpovedá na tieto otázky pomocou fenologického kalendára, ktorý zahŕňa celkom 10-ročných období a riadi sa niektorými vývojovými štádiami v prírode, napríklad kvitnutím určitých rastlín. Kniha je tak použiteľná v každej oblasti – aj v dobe klimatickej zmeny! Vzhľadom na neutrálnu prezentáciu prevádzkových metód a typu úľov je táto príručka vhodná pre každého včelára. Začiatočníci aj pokročilí včelári tu nájdu veľmi dobrý pracovný nástroj, ktorý vďaka svojej prehľadnej štruktúre pomáha pri všetkých včelárskych činnostiach.
Obsah je zameraný na včelie produkty med, peľ, materská včelia kašička, včelí jed, propolis, včelí vosk, medovinu a liečenie úľovým vzduchom.
Autor: Ing. Štefan Demeter. CSc
"Moja storočná kuchárka" je 120 receptov a príbehov, ktoré milujeme storočie. Konečne na jednom mieste všetky recepty od babičky, maminy, najlepších šéfkuchárov a cukrárov, ktoré zvládnete ako...
Dr. Filip Terč, lékař českého původu, kterého životní dráha zavedla do Mariboru, choval velkou lásku ke včelám a včelařství. Při léčbě svých pacientů hledal neustále nové možnosti. Včely a včelí...